Siirry suoraan sisältöön

Ministeritason kausi

Kausi on lähes päätöksessään. Puoliväli ei vieläkään ole helmikuussa, vaan lähempänä marraskuuta. Gregoriaanisen kalenterin rinnalle maailmaan tarvitaan jääkiekkokalenteri, jossa nimipäiviään viettävät Scotty, Gordie, Teemu, Kalervo, Brad, Don, Mats, Mario, Kalevi jne. Tärkeimpiä päiviä eivät olisi vuodenvaihde, juhannus tai muukaan vastaava juhlapyhä, vaan tässä kalenterissa huomioitaisiin jääkiekon harrastajille tärkeimpiä päiviä pudotuspelit, maailmanmestaruuskisat eri tasoilla ja olympialaiset. Kenties tulevaisuudessa näemme jääkiekkoilijoilta oman uskonnonkin, jossa palvotaan eri paikkakuntien kiekkojumalia.

Kevät tulee, kerho elää ja voi kaiketi hyvin. Makuasioita, joista voi kiistellä ja jäseniä tuntevana henkilönä varmasti kiistelläänkin. Tätäkään ei pidä ottaa negatiivisena ilmiönä, vaan eteenpäin vievänä keskusteluna, jossa jokaiselle on oma paikkansa. Tärkeintä on reilu ja avoin keskustelu piikittelyn sijaan. Toki jääkiekon harrastajina olemme oppineet tuon vi**uilun jalon taidon jo äidinmaidossa ja sitä taitoa jalostaneet matkan varrella jäähallien uumenissa. Ei tuota unohtaa pidä, mutta kaikelle on paikkansa.

Ihmisiä on kuunneltu ja asioihin on pyritty reagoimaan. Viimeisen kyselyn tulokset olivat oudonlaiset monellakin tavalla, johtuiko arvosteluasteikosta, vastausten vähyydestä vai kunnialla loppuunviedystä kaudesta. Vielä on viimeinen puristus edessä eli vuosikokous. Tuolla kerhon gladiaattorit ottavat mittaa verbaalisesti keskustellen talousasioista ja kerhon visiosta, kunnes havahtuvat ruoantuoksuun. Onko tuo sitten nälkäkiukkua vai todellista tyytymättömyyttä asioihin. Oli kumpaa tahansa, niin keskustelu on hyvästä, jos se viedään eteenpäin oikealla tavalla.

Järjestelmällisyys, yhteisöllisyys. Tuossa mielestäni avainsanat tämän kokoluokan kerhon toimintaan. Toki tarvitaan oikeat tekijät oikeaan paikkaan, jotta asioilla on edes mahdollisuutta onnistua. Kerhon sisäisesti järjestelmää on luotu tällä kaudella. Pysyvien toimintatapojen luominen on hankalaa, koska puhumme niin vanhoillisesta lajista, joka kehittyy karkeasti kerran kymmenessä vuodessa. Ehkä järjestelmää on vasta ravisteltu ja ensi kaudeksi ei ole tarvetta kaikkea enää keksiäkään vaan löytyy toimintamalli asioihin. Tätä myötä niiden kehittäminenkin on mahdollista, kun seuraamme historiaa datan myötä.

Kerhon jäseninä teemme myös kentällä työtä kerhon eteen ja riippuen omasta viestinnästä se voi olla positiivista tai negatiivista. Rummun rummuttaminen samaan tahtiin useamman henkilön toimesta kuulostaa paremmalta. Keskustelemalla eri seurojen, yhteistyöryhmien ja ihmisten kanssa pystymme vaikuttamaan asioihin positiivisesti. Antamalla positiivista palautetta kerhon eteen tehdystä työstä pidämme myös yllä positiivista ilmapiiriä. Sen sijaan, että osoitamme vikoja kertomatta korjaavia toimenpiteitä, voisimme käydä rehellistä keskustelua kerhon sisällä ja mikäli kiinnostusta löytyy laittaa haalarit päälle ja tehdä hommia kerhon eteen tittelistä riippumatta niin tuohon lähdettäisiin mukaan.

Omasta puolesta kiitän kaikkia tämän kauden jäseniä. Toiveeni ensi kaudelle on, että uusia kasvoja tulisi mukaan toimintaan, koska ei tämä kerho itsestään toimi ja kehity.

Kiitos

terveisin Admin